Pompoensoep met een twist "Cappuccino van pompoen"

  • Pel en snij de ui in brunoise.
  • Snijd de prei, wortelen en pompoen in stukken.
  • Verwarm wat boter in een marmite en suer de groenten. Eerst de ui, wortel, prei dan pompoen.
  • Mouiller met de groentebouillon. Assaisoner en frémir onder gesloten deksel tot de groenten gaar zijn.
  • Schil en snij dan de appels in brunoise. Verwarm wat boter in een sautoir. Suer de brunoise van appel en assaisoner met kerriepoeder. Houd apart.
  • Mix de soep.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer tot alles opgelost is. Eventueel bij assaisoneren.

Voor de cappuccino:

  • Klop de room half stijf.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Roer 1 eetlepel bieslook, 1 koffielepel citroensap, peper en zout onder de room.

Afwerking:

  • Verdeel de gesuerde appeltjes over de borden. Doe de warme soep erover. Doe op de warme soep 1 à 2 eetlepels van de opgeklopte room.

 

Tip: De koude opgeklopte room op de warme soep zorgt voor het cappuccino effect.

       Bij Hokkaido pompoenen is het niet nodig om ze te schillen.

 

Verklarende woordenlijst:                       

Marmite        kookpot/de hoogte is groter dan de diameter

Suer               laten zweten in vetstof

Mouiller        vocht toevoegen

Assaisoner   kruiden met peper en zout

Frémir            nauwelijks merkbaar laten koken

Sautoir          kookpot/de hoogte is kleiner dan de diameter, schuinoplopende hoogte

Brunoise       snijden in dobbelsteentjes

Ingredienten: 

Benodigdheden:

  • 600 g pompoen                                   
  • 2 uien                                                    
  • Wit van 1 prei                                       
  • 2 wortelen                                            
  • Peper                                                     
  • 1 brikje kokosmelk                             
  • 1.5 l groentebouillon
  • Zout
  • Boter
  • 2 appels
  • Kerriepoeder

Voor de cappuccino:

   2 dl room

   Bieslook

   Citroensap

   Peper

   Zout

Ideeën

Inschrijven Nieuwsbrief