Laat de lente maar komen!

Spinaziepizza met lente-uitjes en ricotta

Bereidingswijze:

  • Meng de tweesoorten bloem, maak een kuiltje. Aan de buitenkant van de bloemtoren strooi je de suiker en het zout.
  • Los de gist op in 2 dl lauw water.
  • Giet de opgeloste gist in het bloemkuiltje en begin zachtjes te mengen. Als het papje wat steviger wordt kneed dan de suiker en het zout mee. Voeg beetje bij beetje ook olijfolie toe.
  • Is de deegbal te droog wordt, voeg dan nog wat lauw water aan toe.
  • Bestuif het werkplat met wat bloem en kneed het deeg goed onder elkaar.
  • Laat het deeg 30 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.
  • Verdeel het deeg in vier stukken rol elk stuk even op en laat terug 30 minuten rijzen of steek elke bol aparte in een plastic zakje en leg 24 uur in de koelkast. Haal het deeg 2 uur van te voren uit de koelkast voor je het gaat verwerken.
  • Hak de look. Bak deze kort aan in warme olie, voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  •  Laat de spinazie uitlekken.
  • Roer zure room, citroensap, room, peper en zout (roommengsel).
  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Rol het deeg uit elkaar. Leg ze op de bak plaat.
  • Verdeel het roommengsel over het deeg en vervolgens de spinazie.
  • Verdeel de ricotta en bak de pizza af in ongeveer 7 minuten gaar.
  • Snij de lente-ui fijn.
  • Als de pizza uit de oven komt besprenkel deze dan met wat olijfolie en strooi de gesneden lente-ui erover.

Tip: Het vocht dat uit de spinazie komt kan je ook gebruiken, maar dan moet je de

  hoeveelheid room wel verminderen anders wordt het te dun en volume te veel.

  Een rauw eitje ondermengen kan ook, dat zal dan voor een betere binding zorgen  

  tijdens het bakken.

Aantal personen: 
4
Ingredienten: 

Voor het deeg:

  • 25 g gist
  • 1 tl rietsuiker
  • 200 g harde tarwemeel
  • 300 g tarwebloem
  • 4 el olijfolie
  • Zout

Voor het beleg:

  • 1 kg spinazie
  • 3 tenen look
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 150 g zure room
  • 150 g room
  • 1 el citroensap
  • 150 g ricotta
  • 5 lente-uitjes

Ideeën

Inschrijven Nieuwsbrief